keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Kuulumisia ja laskelmia

Käytiin Leevin kanssa Royal Canin Show'ssa (Helsingin kansainvälisessä koiranäyttelyssä) 20.5. Tuomarina toimi John R. Walsh Irlannista ja tälläisen arvostelun Leevi sai: "3 years old. Nice proportions, good bone. Masculine expression, prefer cleaner skull. Top size, well placed shoulders, good rear assembly. Moved well behind, needs to settle in front." ja sijoituksena AVO-ERI AVK2 SA.

Leevi kehässä. Kuva: Satu Tuominen

Royal Canin Show'n "tuliaiset"

Hipankin kanssa käytiin parissa näyttelyssä, ensin Puumalan ryhmiksessä 26.5. ja sitten Iitin ryhmiksessä 9.6. Puumalassa tuomarina Kirsi Sainio ja arvostelu: "Rotutyyppi erinomainen, melko kookas uros, hyvät mittasuhteet, runko kesken kehityksen. Hyvä pää ja ilme, 1 P1 puuttuu, tasapainoisesti kulmautunut, häntä kiertyy turhan voimakkaasti taakse. Väriltään kellanpunainen, karvapeite laadultaan erinomainen. Liikkuu tasapainoisesti." ja sijoituksena JUN-EH JUK2.

Iitissä taas oli tuomarina Harto Stockmari, joka arvosteli Hipan näin: "Koon ylärajoilla (mittasi 59!!), vähän hontelossa kehitysvaiheessa. Oikeat pään mittasuhteet. Hyvät korvat ja purenta. Hyvä kaula. Köyhä eturinta. Ikäisekseen normaalisti kehittynyt runko. Vähän jyrkkä lantio ja löysäkierteinen häntä. Oikein? kulmautunut takaosa. Ei tänään täydessä karvassa. Hyvä värivaihtelu. Liikkuu riitt. tehokkaasti sivulta, vähän ahdas mennen tullen. Tarvitsee aikaa." ja täten arvosanaksi JUN-H. Tämän tuomion jälkeen käytiin Kouvolan Veturin Mustissa ja Mirrissä ostamassa Hipalle jäätelö (+ kaikille koirille vähän sapuskaa). 


Meidän reissu ei kuitenkaan vielä päättänyt tähän, vaan saatiin päähämme lähteä käymään Tykkimäen huvipuistossa. Ja tietty Hippa mukaan sinne. Päätettiin, että jos Hippaa yhtään pelottaa tai se on epävarman oloinen, niin lähdetään sitten heti pois. Hippa oli kuitenkin "kuin kotonaan" Tykkimäessä ja se oli oikein onnellinen heti, kun sai vierailta ihmisiltä huomiota. Eipä se ollut moksiskaan mistään laitteistakaan. Päätettiin sitten käydä syömässä Kusti-burgerit ja Hippa sai pari ranskalaista. Syömisen jälkeen päätettiin lähteä ja juuri kun olimme lähtemässä, bongasimme Kustin ja Kertun (Tykkimäen maskottisammakot) ja pitihän meidän saada kuva Hipasta maskottien kanssa! Hippa olikin oikein suostuvainen tähän tehtävään ja musta tuntuu, ettei se edes tajunnut, että niissä tyypeissä oli jotakin outoa..

Hipan "maaginen hirvijäätelö"

Hippaa ei huijattu puvuilla..

"Oudot tyypit" eli Kerttu ja Kusti.


10.6. kävin Leevin kanssa ihan kahdestaan Kymen Koirauimalan 1-vuotissyntymäpäivä mätsärissä. Kerettiin juuri ilmoittautumaan ja mulla alko jo mieli olla aika musta ja olo aika nuutunut, Leevikin oli jostain syystä ihan naatti, mutta jotenkin ihmeellisesti saatiin sen verran ittemme tsempattua, ettei tarvinnut lähtä kotia tyhjin käsin. Leevi sijoittui pienten koirien punaisten neljänneksi.

Mätsäripalkintopose. (Ruusu on vaan rekvisiittaa :D)

Hilla ja Hippa kävivät rokotuksilla uudessa Eläinlääkäriasema Villimyksessä Lappeenrannassa (kuuluu Evidensiaan) 20.6. Hillalle eka rokote ja Hipalle 1-vuotisrokote. Molemmat käyttäytyivät hienosti ja saivat kehuja. Taisivat kumpikin yrittää suukotella lääkäriä.

Lilla-Hillakin oli meillä yökylässä pari yötä 24.-26.6. Hilla oli kuin kotonaan, ei haikaillut kotiinsa ja teki kaikkea tyhmää, mitä ton ikäsen koiranpennun kuuluukin. Aika paljon sai olla vahtimassa, komentamassa ja keksimässä järjellistä puuhaa. Treenattiin vähän näyttelyjuttuja ja hienosti Hilla ymmärsi mitä siltä halusin. Käytiin myös useat kerrat lenkillä metsässä (ihan shelttien kesken nyt vaan) ja kaikki oli vapaana. Hilla piti hyvin huolen, ettei katoa mihinkään ja aika paljon se seurasikin minua. Välillä Leevi "alentui" jopa leikkimään Hillan kanssa. Luckya ei kiinnostanut kyllä yhtään leikkiä pennun kanssa..

Hilla 13 viikkoa, ~28 cm

Hilla 13 viikkoa, ~28 cm

Isä ja tytär

Isä ja tytär


Tähän loppuun ajattelin vielä vähän laskeskella, että kuinka paljon rahaa olen saanut menemään koiriin noin kuukauden aikana (9.6.-4.7.)

  • Hugo&Celine Magic Moose -jäätelö 4.90 €
  • Nutrima Health Dental 2 kg 15,00 €
  • Profine Puppy Lamb&Potato 3kg 10,00 €
  • Maukas broilerinsiivet 1 kg 8,79 €
  • 2 x Maukas broilerinkaulat 4,99 € yht. 9,98 €
  • Yumega Show Dog 36,35 €
  • Harja 4,50 €
  • Hurtta-hihna 4,00 €
  • Hipan rokotukset 50,00 €
  • Mätsäri 7 €
  • 2 x Orijen Fit&Trim 12,95 €/kpl yht. 25,90 €
  • Escapure lihapalarasia riista, 50 g 5,56 €
  • Trimmaussakset Showdog 61,90 €  -20% = 49,52 € ~ 49,50 €
  • YHTEENSÄ 222,69 €

Ihan hirveä määrä rahaa, mutta onneksi ei nyt sitten varmaan tarvi vähään aikaan ostaa mitään.. Ehkä. Jotain näyttelymaksuja ja mätsärimaksuja saattaa tulla, mut jos nyt ei muuta tarvisi.. 








Vielä ihan loppuun kuva Luckysta, siihen on hyvä lopettaa.

Ensi kertaan!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti